Gorsko kolesarstvo

V klubu deluje skupina katera se ukvarja predvsem z gorskim kolesarstvom. Skupina skrbi za razvoj gorskega kolesarstva na območju občine Zagorje, organizacijo prireditev, izvedbo gorsko kolesarskih projektov in organizacijo vodenih tur. Glede na to, da naravne značilnosti v okolici Zagorja nudijo izjemne pogoje za gorsko kolesarstvo, je zanimanje za to športno zvrst v Zagorju v velikem porastu. Aktivno sodelujemo z lokalnimi skupnostmi, turističnimi društvi, ponudniki namestitev, Zavodom za Gozdove in občino Zagorje ob Savi, pri vzpostavitvi čimboljših pogojev za gorsko kolesarjenje na območju občine.

TEKMUJEMO

Člani kluba se udeležujejo državnih in mednarodnih tekmovanj, predvsem v disciplini enduro, ter občasno v gorsko kolesarskem spustu.

VODIMO

Organiziramo redne gorsko kolesarske ture po zasavskem hribovju ter celotni Sloveniji. Vse ture so brezplačne tako za člane kluba, kot za zunanje udeležence.

IZOBRAŽUJEMO

Skupaj z našimi strokovno usposobljenimi učitelji in vodniki, organiziramo tečaje in delavnice tehnike ter vožnje z gorskim kolesom.

GRADIMO

V sodelovanju z lokalno skupnostjo, Zavodom za Gozdove in privatnimi lastniki, urejamo obstoječe poti in gradimo nove za kar najširši krog kolesarjev.

Gorsko kolesarski vodnik po zasavskem hribovju

Gorsko kolesarski vodnik po zasavskem hribovju je namenjen ljubiteljem kolesarjenja v čudovitem hribovitem okolju, ki obkroža tri zasavske doline Zagorje, Trbovlje in Hrastnik! Večina tur je primernih za gorska in treking kolesa, dostopi pod vrhove pa so po večini tudi asfaltirani. Skupna dolžina poti je 650km, na tej dolžini pa je 37.000 v.m. vzponov. Predlagamo, da poleg GPS sledi uporabljate tudi opise tur in upoštevate priporočila gorskim kolesarjem.
Vodnik za posamezno turo lahko tudi natisnete in vzamete s seboj. V kolikor pa se vam vodnik na turi zmoči, ga izgubite…, si lahko na turi še vedno pomagate s pametnim telefonom in na spletu preverite opis, prenesete gps sled, pdf opis…

OPOMBA: Kompletni opisi tur so zaenkrat le za območje Kum-a. Avtor vodnika, opisov in tur je Franci Razpet.